23 / 08 / 2016
Громадське обговорення проекту Наказу МОЗ від 18.08.2016

Для проведення консультацій з громадськістю на офіційному сайті МОЗ розміщено проект спільного наказу МОЗ України, МВС України та Міністерства юстиції України "Про затвердження Порядку взаємодії закладів охорони здоров'я, підрозділів та органів Національної поліції України, Національної гвардії України, слідчих ізоляторів, установ виконання покарань та кримінально-виконавчих інспекцій щодо забезпечення проведення замісної підтримувальної терапії хворих з опіоїдною залежністю".

http://moz.gov.ua/ua/portal/dn_20160822_0.html#2

Проект ініційовано і підготовлено за участю фахівців Українського інституту політики громадського здоров'я.

Метою проекту наказу є запровадження ефективного механізму взаємодії закладів охорони здоров'я, підрозділів та органів Національної поліції, Національної гвардії України, слідчих ізоляторів, установ виконання покарань та кримінально-виконавчих інспекцій щодо забезпечення проведення замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) хворих з опіоїдною залежністю.

На сьогоднішній день існує невідповідність між доступом до лікування препаратами ЗПТ у цивільному та пенітенціарному секторах. Завдяки прийняттю даного Наказу стане можливим усунення нормативних обмежень щодо впровадження програми ЗПТ для осіб, які перебувають у місцях утримання та позбавлення волі.

Впровадження та забезпечення безперервності замісної пітримувальної терапії у закладах пенітенціарної системи Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров'я та ключовим інструментом протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.